начало

ВСС търси осем щата за административни съдии от прокуратурата ВСС търси осем щата за административни съдии от прокуратурата

съдебна реабилитация и кумулация

Дискусии и казуси в областта на: Наказателно право, Наказателен процес, Криминалистика, Съдебни експертизи
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

съдебна реабилитация и кумулация

Мнениеот nak111 » 28 Сеп 2011, 17:52

По искане на осъден е образувано производство за съдебна реабилитация. Става дума за две деяния в реална съвкупност от с присъди влезли в сила преди десетина години. Други присъди лицето няма абсолютно никакви. Едното наказание е глоба, а другото ЛС условно. Същите обаче не са групирани до момента въпреки че са налице по принцип основанията.
Прокурорът чак сега се сеща, че двете деяния са в съвкупност и в производството образувано по искане за реабилитация той прави искане за групирането им и определяне на общо наказание.
Това определено не е в мой интерес, тъй като ако сега се определи общо наказание, то от сега пак ще започне да тече изпитателния срок.
Въпросът ми е в производство по реабилитация допустимо ли е определяне на общо наказание?
И още нещо:
Ако отговора на горния въпрос е, че е недопустимо и съдът реабилитира осъдения, то има ли право прокурора в последствие да ни "изненада" и да поиска групиране в отделно производство на тези две присъди. Запознат съм с противоречивата практика на ВКС по въпроса дали подлежат на групиране наказания за които е настъпила реабилитация. Ако се образува производство по такава кумулация след като ме реабилитарат за тези присъди ще бъде абсурдно - хем ще съм реабилитиран с акт на съда в едното производство, хем пък ще ми бъде определено общо наказание ЛС чиито изпитателен срок ще започне да тече от влизане в сила на определението за кумулацията т.е реабилитация няма :lol:
Благодаря !
nak111
Потребител

Назад към Наказателно право