начало

ВСС търси осем щата за административни съдии от прокуратурата ВСС търси осем щата за административни съдии от прокуратурата

чл. 66 ЗИНЗС

Дискусии и казуси в областта на: Наказателно право, Наказателен процес, Криминалистика, Съдебни експертизи
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

чл. 66 ЗИНЗС

Мнениеот alvelina » 14 Авг 2011, 17:24

Здравейте,
ще бъда благодарана ако някой може да каже как да тълкувам чл. 66 от ЗИН. При първоначална замяна на режим се взема под внимание общата присъда, от момента в който тя влиза в сила или това, кога е влязла в сила не е от значение. Вероятно не се изразявам добре и затова ще попитам по-просто.
ИСДВР-то на съпруга ми твърди, че режимът се променя, тогава, кпгато мине една четвърт от постъпването в затвора. Аз обаче не намирам такова нещо в закона и мисля, че арестът и домашния арест също се броят, т.е. влизат в тази една четвърт :roll:

Ммм, дааа, обаче май Инспекторът не ме мотае :lol: Сега погледнах ППЗИН и ако правилно съм се ориентирала би трябвало този текст да дава отговр на въпроса ми :oops:

Чл. 47. (1) Новопостъпилите лишени от свобода се поставят на определения от съда режим от деня на постъпването в затвора или поправителния дом, а тези, които са постъпили като обвиняеми или подсъдими - от деня на получаване на влязлата в сила присъда.
Чл. 49. (1) Срокът за заменяне на режима с по-лек по реда на чл. 66, ал. 1 и 2 ЗИНЗС по отношение на лишени от свобода, които са били предварително задържани като обвиняеми или подсъдими, се изчислява от деня на поставянето им на определения режим с оглед остатъка от общото наказание към този ден.
alvelina
Младши потребител

Назад към Наказателно право