Здравейте,
Вчера бившият ми приятел се изнесе от апартамента ми, взимайки в мое отсъствие едното ми куче без мое знание и разрешение.
Вчера ходих да подам жалба в районното управление по адрес на "местопрестъплението". Първоначално дежурният полицай не искаше да приеме жалба и да ми даде входящ номер, понеже според него престъпление не е на лице, поради факта, че аз доброволно съм била дала ключ за дома си на бившия ми приятел, а и очевидно на полицая му беше забавно, че искам да пусна жалба за куче. След 1000-ди разправии и след настояване от моя стана да ми напише на един лист причината за отказ да приеме жалба от ми, дежурният се съгласи да съдейства. Първоначално започна той сам да пише текстът на жалбата от мое име, което също не ми се стори редно и накрая му омръзна да се разправям с него и позволи да му диктувам текстта.
Целта на жалбата ми е само връщането на кучето, не искам бившия ми приятел да бъде съден. Дежурния твърди, че независимо дали оттегля жалбата си при евентуално връщане на кучето, то бившият ми ще понесе полагащите му се наказания според закона ( ако го обявят за виновен изобщо). Това вярно ли е? По принцип полицаят се държа изключително агресивно по време на " разпита" и не ми даваше точна информация на въпросите, които му зададох относно процедурата. В крайна сметка се ядосах и не разписах жалбата понеже не бях сигуна в истиността на твърденията му изхождайки от начина и тона му на общуване. Вярно ли е , че ако реша днес да пусна жалба при друг полицай, то тя няма да бъде пиета и взета под внимание в предвид по предлог, че съм се изгубила времето на първия полицай? Полицаят каза, че няма да приемат друга жалба от мен, понеже щял устно да предупреди колегите си на не ме взимат под внимание. Има ли право на това?
По принцип кучето има ветеринарен паспорт, в който аз съм посочена като собственик + е регистирано пак на мое име на адреса ми по лична карта извън София. От две години аз поемам разходите и грижите по животното. При закупуването му не сме подписвали никакви документи.
Приемам всякакви идей как да подходя. В безизходица съм - бившият ми приятел не ми вдига телефонът и аз съответно не знам дали кучето е живо и ако е къде се намира...
Благодаря предварително
- Дата и час: 20 Ное 2024, 19:40 • Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]
Отвлякоха ми кучето - как да процедирам
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
|
|
5 мнения
• Страница 1 от 1
Re: Отвлякоха ми кучето - как да процедирам
Независимо къде се намира животинчето Вие сте негов собственик и носите отговорност за него и белите, които може да направи. Да не говорим, че в България най - сетне криминализираха насилието над животни. Подайте жалба в полицията. Ако отново Ви откажат, вземете със себе си адвокат - на такива трудно се отказва напишете жалбата у дома, собственоръчно и четливо и приложете копие от паспорта и регистрацията му. Споменете в жалбата това което Ви казах - носите отговорност за животното...
- kremen
- Младши потребител
Дали е куче или чайник все тая. Длъжни са да приемат жалбата и да вземат отношение, щом можете да докажете собствеността.
"Quis custodiet ipsos custodes?"
- kuzdov
- Потребител
за мен лично си има престъпление , въпреки че е куче съжалявам ако прозвучи грубо но то има стойност, а и повечето кучета са над 240 лева като цена , така ,че полицая не е човека който трябва да преценява това.Малко сте сгрешили като сте отишла неподоготвена т.е. без написана жалба. Напишете си жалбата и я подайте в деловодството без излишни обяснения и разправии че сте ходили 1 път, към жалбата приложете едно копие на кучешкия паспорт. И един съвет - посочете за колко пари сте купили кучето или най малко неговата стойност по пазарни цени до колкото ви е известно, ако не сте го купували. За мен си има кражба по чл.194 на вещ нищо че е животно - то си има стойност , а това че сте дали ключовете не оневинява бившия ви приятел.
Още повече че когато има кражба и на селскостопански животни - крави, овце , коне и т.н. пак се води кражба.
Според мен са ви "сложили кънките" в полицията за да не се занимават с вас.. гадно звучи но е така..
Още повече че когато има кражба и на селскостопански животни - крави, овце , коне и т.н. пак се води кражба.
Според мен са ви "сложили кънките" в полицията за да не се занимават с вас.. гадно звучи но е така..
-
street - Потребител
lizoka написа:Здравейте,
Вчера бившият ми приятел се изнесе от апартамента ми, взимайки в мое отсъствие едното ми куче без мое знание и разрешение.
Вчера ходих да подам жалба в районното управление по адрес на "местопрестъплението". Първоначално дежурният полицай не искаше да приеме жалба и да ми даде входящ номер, понеже според него престъпление не е на лице, поради факта, че аз доброволно съм била дала ключ за дома си на бившия ми приятел, а и очевидно на полицая му беше забавно, че искам да пусна жалба за куче. След 1000-ди разправии и след настояване от моя стана да ми напише на един лист причината за отказ да приеме жалба от ми, дежурният се съгласи да съдейства. Първоначално започна той сам да пише текстът на жалбата от мое име, което също не ми се стори редно и накрая му омръзна да се разправям с него и позволи да му диктувам текстта.
Целта на жалбата ми е само връщането на кучето, не искам бившия ми приятел да бъде съден. Дежурния твърди, че независимо дали оттегля жалбата си при евентуално връщане на кучето, то бившият ми ще понесе полагащите му се наказания според закона ( ако го обявят за виновен изобщо). Това вярно ли е? По принцип полицаят се държа изключително агресивно по време на " разпита" и не ми даваше точна информация на въпросите, които му зададох относно процедурата. В крайна сметка се ядосах и не разписах жалбата понеже не бях сигуна в истиността на твърденията му изхождайки от начина и тона му на общуване. Вярно ли е , че ако реша днес да пусна жалба при друг полицай, то тя няма да бъде пиета и взета под внимание в предвид по предлог, че съм се изгубила времето на първия полицай? Полицаят каза, че няма да приемат друга жалба от мен, понеже щял устно да предупреди колегите си на не ме взимат под внимание. Има ли право на това?
По принцип кучето има ветеринарен паспорт, в който аз съм посочена като собственик + е регистирано пак на мое име на адреса ми по лична карта извън София. От две години аз поемам разходите и грижите по животното. При закупуването му не сме подписвали никакви документи.
Приемам всякакви идей как да подходя. В безизходица съм - бившият ми приятел не ми вдига телефонът и аз съответно не знам дали кучето е живо и ако е къде се намира...
Благодаря предварително
Няма искам - не искам. Искам-не искам си е за в къщи, за пред новия приятел.
Подавате си заявлението, описвате точно, ясно и хронологично фактите, прилагате копие от паспорта на животното и си тръгвате. Като казвам фактите, имам предвид дали на приятеля си сте му забранила да се грижи за кучето, да го разхожда и такива неща, защото излиза, че щом сте го лишила от себе си, автоматично губи права и над животинката, а към кого е привързана тя, без значение кой е формалният собственик също е важно.
А разяснения относно хода на процедурата....
street написа:за мен лично си има престъпление , въпреки че е куче съжалявам ако прозвучи грубо но то има стойност, а и повечето кучета са над 240 лева като цена , така ,че полицая не е човека който трябва да преценява това.Малко сте сгрешили като сте отишла неподоготвена т.е. без написана жалба. Напишете си жалбата и я подайте в деловодството без излишни обяснения и разправии че сте ходили 1 път, към жалбата приложете едно копие на кучешкия паспорт. И един съвет - посочете за колко пари сте купили кучето или най малко неговата стойност по пазарни цени до колкото ви е известно, ако не сте го купували. За мен си има кражба по чл.194 на вещ нищо че е животно - то си има стойност , а това че сте дали ключовете не оневинява бившия ви приятел.
Никой не й е слагал кънките. Човекът се е заел да пише, тъй като както повечето жалбоподатели не е могла да опише пет факта просто и ясно. А и на заядливичка ми прилича, че и обяснения за хода на процедурата. Сякаш това е концерт по желание.
Не мисля, че е отвличане, нито пък кражба 194, но едва когато се изслуша "извършителят" на това "престъпление" ще може да се квалифицира и деянието.
Иска ми се кученцето да бъде иззето като ВД и прокуратура да откаже да го върне до приключване на ДП-то, ако се образува такова. Ще се посмеем тогава.
- glubomirov
- Потребител
5 мнения
• Страница 1 от 1
|
|