Здравейте,
имам нужда от помощ.
Участник съм в съдебен процес.
На втора инстанция (Окръжен съд) бе приета техническа експертиза, която буквално реши изхода на делото. Пълно оневиняване.
Това, което обаче разбирам в последствие, след публикуването на мотивите по наказателната присъда е, че частния обвинител е написал в жалбата,с която атакува присъдата, че на него не му е дадена възможност да изкаже мнение дали приема или не техническата експертиза, отделно от изказването на повереника му. Днес разгледах подробно протокола от заседанието и действително осъства изказване "Да се приеме" от частния обвинител.
Повереника му изказва "Да се приеме".
В жалбата пише до горната инстанция, че присъдата е незаконосъобразна, защото съществуват процесуални нарушения и визира точно този момент.
Не е важно дали Съда е задал нарочно искане за мнение дали да се приеме или не, към частния обвинител, защото и да искам да доказвам - няма да мога.
В случая въпроса ми е - възможно ли е заради това, че Съда не е изискал "нарочно мнение" от частния обвинител за това дали да се приеме техническата експертиза и не е протоколирано такова, това да стане основание горната инстанция да върне делото на втора инстанция, пред нов състав на Окръжен съд.....
Много ми е важно всяко едно ваше мнение. Ще съм изключително благодарна за всяка насока - кой член от НПК касае изразяване на мнението на частен обвинител, от какво значение е отсъствието, въпреки изказване от повереника да е налично, както и с какво мога да оборя в становището до горна инстанция, срещу този въпрос в жалбата на частен обвинител.
Много Ви благодаря!!!
- Дата и час: 20 Ное 2024, 21:39 • Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]
Казус - Техническа експертиза/частен обвинител
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
|
|
2 мнения
• Страница 1 от 1
Re: Казус - Техническа експертиза/частен обвинител
Не ми звучи да е съществено процесуално нарушение, в крайна сметка повереникът е направил изрично волеизявление в тази насока, да се приеме СТЕ, а той защитава интересите на частния обвинител.
- nk7702n
- Старши потребител
2 мнения
• Страница 1 от 1
|
|