Бащата е осъден да заплаща издръжка,към 2009г. му се даде шанс да изплати неизплатените вноски и той ги плати.След време отново не плащаше и го осъдиха с пробация в срок от 6 месеца,извадих си изпълнителен лист и в момента има запор на заплатата,но в молбата към СИ аз претендирам за определен период(този в който не е плащал и има присъда за него,защото аз получавах текущата издръжка.Поради тромавата и бавна съдебна система,измина време и се оказа,че пак имам да взимам със задна дата.Пусна се жалба към декември 2010г.до СРП по чл.183 от НК,по която все още чакам развитие,защото разследващите органи искат удължаване на срока.При положение,че имам ИЛ трябва ли да чакам нова присъда и наказание(което в неговият случай е лишаване от свобода,ако в определен срок от съда той не изплати сумите) за да пусна нова молба към СИ за този същият период в жалбата към СРП.И всъщност с тази жалба държавата отново ще го накаже,но единственият начин да си получа издръжката е чрез ИЛ и СИ ??
Благодаря предварително..
- Дата и час: 20 Ное 2024, 21:33 • Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]
Наказание и изпълнение
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
|
|
8 мнения
• Страница 1 от 1
Re: Наказание и изпълнение
Щом имате издаден изпълнителен лист за издръжка за този минал период, не следва да чакате иницииране или приключване на производство по чл. 183 от НК, първото в случая няма общо с второто. Отивайте при ЧСИ и си събирайте вземането.
- nk7702n
- Старши потребител
В един момент това досъдебно ще му дойде времето и ще влезне в съд и ако през това време аз отида при ЧСИ и почнат плащания какво ще стане на делото.Той ще бъде наказан ??
- i_gospodinova
- Младши потребител
Ама, Вие подали ли сте жалба по чл. 183 от НК?
- nk7702n
- Старши потребител
Да,подала съм,с надеждата,че няма да се забави толкова много и,че длъжникът ще намери начин да си изплати задълженията за да избегне ново наказание.
- i_gospodinova
- Младши потребител
Може ли някой да отговори на въпроса ми... Това,че няма коментари почва да ме притеснява
- i_gospodinova
- Младши потребител
Сега погледнах поста Ви, щом е започнало производство по чл. 183 от НК и се надявате, че бащата ще плати задължението, изчакайте.
- nk7702n
- Старши потребител
Ако отида при СИ и той присъедини и това вземане,ако през това време влезне в съд делото,какви ще бъдат последици,за кои и с две думи какво се случва? Защото до колкото знам- при повторно неплащане на издръжки, наказателното произдводство продължава до присъда, без значение дали си изплатени издръжките или не.Това вярно ли е ? Благодаря предварително.
- i_gospodinova
- Младши потребител
8 мнения
• Страница 1 от 1
|
|