Попаднах на следния случай:
Живея в квартира с едно семейство. Те са ми наемодатели. Използвам стая под наем. Живея от доста време там и си бях създал впечатление, че това са честни и почтени хора. Синът им дойде на гости. Доколкото разбрах имал проблеми с парите.Имал заеми и т.н.
В събота следобеда случайно го чух, че се развика, че му няма двата телефона и парите. Достъп до апартамента имаме аз и родителите му. Веднага "подозренията" паднаха върху мен, че аз съм му взел нещата. Не извикаха полиция, не обявиха нещата за откраднати и заключиха, че аз съм ги взел. Те твърдят, че същата вечер съм заспал в 22 часа и намерили телефоните и парите под одеялото ми в стаята където обитавам. Въпреки това не са извикали полиция и не са направили нищо, за да сигнализират за "престъплението".
Моето мнение е, че това е инсценирана кражба с цел да ме рекетират за пари и да ме изнудват да им платя още пари за инсценираната кражба. Аз съм честен и почтен човек и през ума ми никога не е минавало да посягам на чужда вещ и за мен това е сериозно обвинение.
Моля, дайте ми някакви съвети, насоки или просто координатите на добър адвокат, за да може да се справя с това.
- Дата и час: 20 Ное 2024, 21:22 • Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]
Инсценирана кражба
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
|
|
2 мнения
• Страница 1 от 1
Re: Инсценирана кражба
Ами ,то от манталитета...Иначе ако бяха извикали полицията и ,пред разледващ полицай ви набедят в престъпление бихте имали възможност да се ползвате от наказателна защита Чл286 НК.
-
Pause - Активен потребител
2 мнения
• Страница 1 от 1
|
|