Здравейте,
Имам следния проблем:
От едно известно време някой ми дупчи гумите на колата. Понеже съм специалист в тази материя (видеонаблюдението, а не пукането на гуми ) , мисля да монтирам камера, която да заснеме злодея. Тъй като не съм юрист, бих искал да ми обясните може ли записът да се използва от полицията за установяване на самоличността на извършителя. Също така дали може да се използва и в съда за едно евентуално наказателно дело? Колкото до извършителя ,имам основание да смятам ,че живее в същия вход. Смятам, че ако го видя на запис няма да имам проблем да го разпозная.
Благодаря Ви предварително!
- Дата и час: 20 Ное 2024, 21:39 • Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]
Видеозапис като доказателство?
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
|
|
6 мнения
• Страница 1 от 1
Re: Видеозапис като доказателство?
Теоретически може, но записа сам по себе си не е доказателство. Трябва да обозначите зоната с табелки "Района е под постоянно видеонаблюдение" най-малко
Но пък... ако на записа се вижда как се саморазправяте със съседа в състояние на крайно раздразнение, може и да послужи за нещо Или да монтирате една плазма във входа, на която постоянно да "прожектирате" откъса как съседа се навежда и намушква гумата - ей така, за информация на другите съкооператори.
Но пък... ако на записа се вижда как се саморазправяте със съседа в състояние на крайно раздразнение, може и да послужи за нещо Или да монтирате една плазма във входа, на която постоянно да "прожектирате" откъса как съседа се навежда и намушква гумата - ей така, за информация на другите съкооператори.
Аз не съм юрист. Ползвайте съветите ми на своя отговорност!
- TheOldMan
- Активен потребител
Какъв съд, какви 5 лева? Монтирате си камерата, виждате кой е тоя смешник и му теглите един здрав бой!
Иначе записът в съда "не важи". На полицията може да е полезен и да установят човека бързо и лесно /а после ще съберат други доказателства, които да са годни да послужат в съда/ ... но дълга и широка ...
Друг е въпросът, че самото заснемане ще да е не особено законно и аз лично не се наемам да "прогнозирам" по тая линия какво може да се случи ... та за това - изречение първо по-горе /т.е. второ/
Иначе записът в съда "не важи". На полицията може да е полезен и да установят човека бързо и лесно /а после ще съберат други доказателства, които да са годни да послужат в съда/ ... но дълга и широка ...
Друг е въпросът, че самото заснемане ще да е не особено законно и аз лично не се наемам да "прогнозирам" по тая линия какво може да се случи ... та за това - изречение първо по-горе /т.е. второ/
- inspectora
- Активен потребител
inspectora написа:Какъв съд, какви 5 лева? Монтирате си камерата, виждате кой е тоя смешник и му теглите един здрав бой!
Абсолютно вярно ,наистина може да бъде индиция за нещо , но и извода що го сним аш бе си остава.
- sava
- Потребител
А защо не ?
Има ли норма, която да изключва "частен" видеозапис (конституционосъобразен или не - това е друг въпрос) като доказателство ? Не доказателствено средство, а доказателство ?
Има ли норма, която да изключва "частен" видеозапис (конституционосъобразен или не - това е друг въпрос) като доказателство ? Не доказателствено средство, а доказателство ?
- di_jenzie
- Младши потребител
Видеозаписа може да е манипулиран. Може да е заснето "театро", да е направена "постановка"...
Аз не съм юрист. Ползвайте съветите ми на своя отговорност!
- TheOldMan
- Активен потребител
6 мнения
• Страница 1 от 1
|
|