начало

ВСС търси осем щата за административни съдии от прокуратурата ВСС търси осем щата за административни съдии от прокуратурата

Изменение на мярка от гаранция в задържане по стража

Дискусии и казуси в областта на: Наказателно право, Наказателен процес, Криминалистика, Съдебни експертизи
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Изменение на мярка от гаранция в задържане по стража

Мнениеот gerikrasi » 05 Мар 2011, 17:53

Здравейте,на 23.02.2011г. , беше отменена мярката за задържане под стража в предишна т.е гаранция.Обаче.... след масово сбиване е подадена жалба за средна телесна и повреда на автомобил.Ако бъде отменена мярката от гаранция пак в задържане под стража може ли да се пледира за самозащита или защита на друг човек при условие че има и медицинско свитетелство , за да бъде потвърдена предишната т.е гаранция
gerikrasi
Младши потребител

Re: Изменение на мярка от гаранция в задържане по стража

Мнениеот nk7702n » 05 Мар 2011, 18:11

Може да се иска изменение на мярката във всеки момент, както и да се изтъкват аргументи - неизвършване на деянието, смекчаващи или изключващи отговорността обстоятелства, включително и фактите, които сочите, но най- добре може да защити правата Ви колега адвокат.
nk7702n
Старши потребител

Мнениеот sava » 05 Мар 2011, 19:06

Мярката за неотклонение още е не е присъда /колкото и да им се ще на полиция и прокуратура/с две думи двете са несъотносими, обаче е много вероятно да се бръкнеш за нова гаранция
sava
Потребител

Мнениеот usra_ovcova » 07 Мар 2011, 21:49

5 реда - 1 изречение ...
разбрах - недоразбрах, ама ...
става въпрос за 2 отделни дела, с 2 отделни разследващи и прокурори, с 2 отделни мерки за неотклонение, може с 1 адвокат .... :D
плащате 2 хонорара и 2 гаранции !
usra_ovcova
Потребител

Мнениеот nikiboy » 07 Мар 2011, 23:17

А аз не разбрах този с мярката извършител или жертва е на ... новият инцидент?
И това медицинско.... негово или на другите? Защото аз съм виждал човек, който идва и казва "ето ми го медицинското, счупен ми е зъба", а другите двама единия в реанимация още - е вярно, няма медицинско :mrgreen: .
Наистина с пет реда, а това е тоооолкова широка пиеса.
Не съм адвокат, a любител на правото !
nikiboy
Потребител

Мнениеот gerikrasi » 28 Мар 2011, 16:51

Tози с мярката е съпругът и бащата на 5 годишната ми дъщеря,а този с медицинското е брат му и е напуквания на ръката ,охлузвания и хематом на главата.Та за капак разследващата полицайка се погрижи да има и грабеж.З а един ден погази НПК по чл.15,чл.55ал.1,чл.282 ал.1 и 2,чл.287.Искам да попитам понеже тук вече има доста по компетентни от мен,кък кого да се обърна за вътрешна проверка на въпросната ''дама''понеже случаите на побой с грабеж станаха прекалено много в малко градче като нашето.УТРЕ смятам да подам молба до прокурора по чл.53 от НПК,както й по чл.29 ал.2 пък да видим на кой ще попаднем ако я удобри...А съпругът ми вече 24 дена лежи в ареста....БРАВО НА ВСИЧКИ КОЙТО СИ ВЪРШАТ ДОБРОСЪВЕСТНО РАБОТАТА
gerikrasi
Младши потребител

Назад към Наказателно право