Привет,
2002 год. органа по настойничество и попечителство издава акт на едно лице/ който според адвокат ми е издаден незаконосъобразно и много лесно може да се докаже нищожността му/
Години по-късно същото това лице чрез този акт получава решение от районният съд за правото да продаде имот./Това решение в съда доказахме, че е издадено незаконосъобразно и вече е нищожно/
По въпросният имот съм дал значително голяма част финансови средства.С времето разбрах, че съм излъган и заведох дело срещу това лице. Съда присъди да ми се възстановят финансовите средства. За съжаление въпросното лице няма абсолютно нищичко, с което да се възстановят финансовите му задължения спрямо мен.
Имам ли право да осъдя органа по настойничество и попечителство за незаконосъобразното издаване на акт, с помощта на което въпросното лице се е възползвало, за да се сдобие с решение от районният съд за правото да продава имот и съответно да се облагодетелства на мой гръб?
Смятам да съдя органа по настойничество и попечителство за цялата финансова щета, което това лице ми е причинило, в резултат на незаконосъобразно издаден от тях акт.
В действителност се явявам трета страна, ако реша да съдя органа по настойничество и попечителство.
Да си търся ли правата за причинените ми вреди от общинската институция?
Редно ли е да си искам причинените ми финансови вреди, да ми бъдат възстановени от органа по настойничество и попечителство?
- Дата и час: 20 Ное 2024, 21:33 • Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]
Невалиден акт от органа по настойничество - да ги съдя ли?
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
|
|
2 мнения
• Страница 1 от 1
Re: Невалиден акт от органа по настойничество - да ги съдя ли?
Моето мнение е, 4е ако заведеш дело срещу Органа по настойни4ество и попе4ителство като резултат можеш да постигнеш само обявяване на нищожност на акта, който те са издали.
Възстановяване на финансовите ти загуби можеш да търсиш единствено и само от лицето, което ти ги е при4инило.
Е някой колега може да ме опровергае. Ще е интересно да 4уем и друго мнение, освен моето.
Възстановяване на финансовите ти загуби можеш да търсиш единствено и само от лицето, което ти ги е при4инило.
Е някой колега може да ме опровергае. Ще е интересно да 4уем и друго мнение, освен моето.
- fireloveniki
- Нов потребител
2 мнения
• Страница 1 от 1
|
|