начало

ВСС търси осем щата за административни съдии от прокуратурата ВСС търси осем щата за административни съдии от прокуратурата

граждански иск давност

Дискусии и казуси в областта на: Наказателно право, Наказателен процес, Криминалистика, Съдебни експертизи
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

граждански иск давност

Мнениеот ppeenn » 24 Мар 2011, 21:19

Въпрос: Има ли давност за подаване на граждански иск за имуществени вреди при извършен грабеж(рома вече е осъден на 2 години)ебахти бг съда вече съм фен на м-ра на вр. Предварително мерси
ppeenn
Младши потребител

Re: граждански иск давност

Мнениеот Гост. » 24 Мар 2011, 21:27

5 години от датата на деликта( на извършване).
Наказателното производство не спира теченето на погасителна давност, но във вашия случай с присъдата по НОХД сте в облегчена ситуация( макар на рома дето е за пиене!, възможно и да не успеете да секвестирате нещо)..
Гост.
Старши потребител

Мнениеот ppeenn » 24 Мар 2011, 22:05

Благодаря за отговора, това беше и моето предположение, знам, че и нищо не може да се секвистира от т.н. от вас "ром"-ей тия станаха от Рома-Рим, така се е присмял и съдията по делото на близък. И сега какво трябва да го изчакам 2 години "ромът" да си излежи присъдата и да го убивам. Ама той бил болен както клеат циганките дано изгние в призъна.Абе язък, че съм българин.
Но благодаря за отговора, знам,че няма смисъл от иск щото сме в БГ.
ПС "Ром" си е чист ром, мангуста, циганин
ppeenn
Младши потребител

Мнениеот Гост. » 24 Мар 2011, 23:32

Е, не- ролята на интелектуален подбудител ми е чужда.
Все пак, някъде, някога( не че го вярвам), но може да си съберете вземането.
А делото може да инициирате и сега- не е нужно да изчаквате деликвента да изтърпи наложеното наказание.
Гост.
Старши потребител

Мнениеот ppeenn » 25 Мар 2011, 07:54

ok благодаря за информацията
ppeenn
Младши потребител

Назад към Наказателно право