Бихте ли ми дали становище по следния случай:
При нападение с хладно оръжие - нож, осъществено пред трима свидетели, след призоваване на полицията и съответно задържане на обвиняемия, отвеждането му в районно полицейско управление, подаване на жалба срещу лицето, какво следва за него, при условие, че:
- Въпросният човек е заплашил двама души (две жени) с нож, на едната дори го опира в гърлото, но нито една от тях няма наранявания, т.е. телесна повреда;
- При идване на полицаите и при претърсване на обвиняемия, у него не е намерено оръжието;
- При отвеждането на обвиняемия в райнното, той остава у дома само дете на 6 години, за което няма кой да се погрижи, докато лицето е задържано;
- В райнното полицейско управление става ясно, че обвиняемия е с код 3;
При подаване на жалба срещу обвиняемия и свидетелски показания на трима души, той ще бъде ли задържан за 24 часа (поне) или ще бъде пуснат, за да се погрижи за детето си? Какви санкции се прилагат срещу извършителя на нападението?
Има ли основание за започване на дело срещу извършителя по чл. 18 и чл. 118 - Опит за убийство?
- Дата и час: 20 Ное 2024, 21:27 • Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]
Задържане "под стража" след нападение с хладно оръжие
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
|
|
3 мнения
• Страница 1 от 1
Re: Задържане "под стража" след нападение с хладно оръжие
Не, напротив. Аз съм човекът, срещу когото насочиха ножа. Опитах се написаното да бъде максимално обективно.
Благодаря за предположението, но ме интересуват становища.
Благодаря за предположението, но ме интересуват становища.
- obstinacy
- Нов потребител
Re: Задържане "под стража" след нападение с хладно оръжие
Това вече го джвакахме по друга тема .
Отвори си НПК чл.63 във вр. с чл.56 ал.3 и ще ти се изясни как се взема мярка за неотклонение "Задържане под стража"
Отвори си НПК чл.63 във вр. с чл.56 ал.3 и ще ти се изясни как се взема мярка за неотклонение "Задържане под стража"
- sava
- Потребител
3 мнения
• Страница 1 от 1
|
|