Здравейте, искам да споделя с вас какво ми разказа моя близка и да потърся вашето мнение защото тя е много притеснена след тази случка.
Снощи пазарувайки в магазина не е взела кошница, решила че не и трябва, но в последствие взела още някои неща които нямало как да държи и ги поставила отгоре в чантата си. На касата имало много хора, загледала се в други стоки и пропуснала да ги извади. Тогава от вратат връхлетял някакъв мъж и и припречил пътя, казал че е собственика на магазина и да си отваря чантата. тя категорично отказала, с мотив че той няма право да я претърсва и не е длъжностно лице. Мъжът бил много настоятелен и я блъскал навътре към склада. Извикали Сот, дощли двама полицаи и влезли в скалда на магазина. Нкарали я да изади всичко от дамската си чанта, тя извадила дребни неща, за не повече от 20.00 лв. Написали протокол за доброволно предаване, взели и обяснения, от нея и от Управителя на магазина. И нещо което много ме впечатли - показали и записи от видеонаблюдението, но не се виждало нищо....виждало се че взима стока от рафта, но не и че я прибира...Управителя я обвинил че и друг път взимала неща...? Тя написала в обясненията че е пропуснала да извади тези дребни неща. Спряли я точно малко след касата на магазина, не е била напуснала обекта нито е била до вратата. При вземане на показанията и изготвянето на Протокола, тя искала да се обади на приятеля си за помощ, но и забранили да ползва мобилния си телефон - това законосъобразно ли е изобщо ?!!! След това и казали че ще я водят в РПУ за да даде показания пред Дежурния и че ще и дадат призовка от Районния инспектор още за другия ден . Отишли, но до това изобщо не се е стигнало. Само и полицаите и взели личната карта и я показали на Оперативния Дежурен и 5 минути по-късно я пуснали. Тя дори не е разговаряла с Дежурния нито с който и да е от РПУ-то и и казали да чака призовка. Моля за компетентно мнение и коментар по случилото се, какво следва от тук нататък, каква санкция могат да и наложат. Има ли нарушения от страна на Управителя и на полицаите ? Благодаря на всички предварително )))) Просто искам да дам кураж на моята близка а и на мен ми е много интересен този казус.
- Дата и час: 20 Ное 2024, 21:21 • Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]
Дребна кражба ...??
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
|
|
9 мнения
• Страница 1 от 1
Re: Дребна кражба ...??
Никой ли не желае да коментира ?
- nasito
- Младши потребител
Тук няма дежурни консултанти, нито някой е длъжен да дава безплатни правни съвети. Относно деянието, има си НК и един чл. 194 в него (погледнете и 218б, евентуално), където е описано какво-що. Колкото и да се опитвате да се изкарате невинна, фактите са налице. Тия истории със "случайно" попадналите чужди вещи по джобове и чанти всеки ден ги слушам. И интересно защо всички се вайкат за правата си, а хич не им пука за задълженията им като граждани ?
"Quis custodiet ipsos custodes?"
- kuzdov
- Потребител
Айде, пак .... кремче за 20 кинта.
Та, какви стоки на стойност 20 лв. е забравила да предаде за маркиране, респективно плащане?
Че това множествено число навежда на помисли разни.
Та, какви стоки на стойност 20 лв. е забравила да предаде за маркиране, респективно плащане?
Че това множествено число навежда на помисли разни.
- Гост.
- Старши потребител
Шефа на РПУ-то или там отговорния стражар е могъл да и друсне акт по ЗМВР с последващо наказателно постановление и глоба и а ко това не е станало значи вашата дружка смело ви финтира за обстоятелствата.Мога смело да заявя , че прокуратурата до гуша е зарината с работа за да се занимава с глупости и щом е решила да я1 дърпа за обвиняема деянието и не е толкова маловажно.
- sava
- Потребител
Стоките до колкото знам са парфюм и крем.
Идеята ми беше дасе допитам до вас за това има ли срокове за получаване на акта за адмистративно нарушение....и може ли да получи такъв ако не е извикана за разпит от Инспектор ?
Не може да няма срокове според мен...
Идеята ми беше дасе допитам до вас за това има ли срокове за получаване на акта за адмистративно нарушение....и може ли да получи такъв ако не е извикана за разпит от Инспектор ?
Не може да няма срокове според мен...
- nasito
- Младши потребител
Маловажност, маловажност, ама пак зависи от това къде е извършено деянието... Че на някои места и на маловажност не се разчита, а всички отиват в " кюпа" по общия ред... - за парфюми, за вафли, за бисквити, все тая.
- nk7702n
- Старши потребител
деянието е извършено в квартален магазин в малък град. Там имат камери, но нямат охрана в магазина ...... ...
- nasito
- Младши потребител
doc03 написа:Парфюм и крем....
О, суета.....
Е,и дерматичен вазелин,естествено..но се не казува,оти мое некой да си помисли нещо нестандартнопротиво-правно и противонаказуемо
- svettoslav
- Активен потребител
9 мнения
• Страница 1 от 1
|
|