Здравейте!
Имам следния проблем.
Получих призовка да се явя на НД с обвинение ,че съм ударил едно лице и съм му нанесъл лека телесна повреда.
Настигнал съм го, ударил съм го, и съм избягал.
Преди 4 години същото лице пак беше подало жалба и тогава стигнахме до споразумение да му заплатя 800лв.Отделен е въпроса ,че тогава имаше фалшиво медицинско и лъжесвидетели плюс прословут мастит адвокат/моя/ който чисто и просто ме придружаваше до съда и в последствие се оказа ,че е приятел с ищеца.
За мен случая от тогава е приключен и забравен.От тогава нито съм го виждал нито чувал.
За датата която ме обвинява -2-февруари /благодарение на ,която си спомних подробно деня / имам 5 човека свидетели за времето на деянието ,които да потвърдят ,че съм си бил в къщи. Съседи и роднини.И то чисто случайни събития.
Предполагам ,че или ме изнудва за пари , или ако е имало такава случка се е припознал.
Въпроса ми и следния- В иска е записано ,че ищеца има двама свидетели.
А аз имам 5 . Тежестта на кои свидетели се взима под внимание ?
За мен е странно,че с лъжесвидетели могат да те осъдят!?!
Взима ли се под внимание,че има старо споразумение ,което сега излиза ,че е предхождащо?
На 45 години съм и два дни за първи път ви живота си се притесних толкова много,както и жена ми . Това е втория ми досег със съд през целия ми живот.
Дано да съм се изразил разбираемо.
Наел съм адвокат.Първия, който срещнах в адвокатската кантора, но не съм окуражен.
Иска е за 3000лв ,адвокат 300...а аз дори не разполагам с подобни суми.
Съдебния състав по делото е пак същия.
Благодаря предварително за Вашите мнения.
- Дата и час: 20 Ное 2024, 21:32 • Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]
Измислено събитие и обвинение
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
|
|
7 мнения
• Страница 1 от 1
Re: Измислено събитие и обвинение
Не може предварително да се каже кои показания Съдът ще кредитира, но мисля, че 5 човека-свидетели е много добре. Обвинителят ще трябва да си докаже обвинението, а произнасянето по гражданския иск за обезщетение ще е в зависимост от присъдата.
Наемете си адвокат.
Наемете си адвокат.
- rts
- Активен потребител
rts написа:5 човека-свидетели е много добре
Не винаги количеството "печели" ... зависи от "качеството" ... но ти вече си го казал де ... по друг начин ...
- inspectora
- Активен потребител
Така е, инспекторе - това е смисъла на моите думи. Съжалявам, ако не е било достатъчно ясно за питащия.
- rts
- Активен потребител
А какъв е критерия за "качество" на свидетели?
Първия път свидетели на ищеца бяха баща му и сестра му а те дори не бяха там .
За мен честността означава нещо.
За какво трябва да се защитавам изобщо при положение,че не съм имал нищо общо с това лице?
Наел съм адвокат , но се страхувам.
На предишното дело моя адвокат каза само "добър ден" и после "довиждане".
Първия път свидетели на ищеца бяха баща му и сестра му а те дори не бяха там .
За мен честността означава нещо.
За какво трябва да се защитавам изобщо при положение,че не съм имал нищо общо с това лице?
Наел съм адвокат , но се страхувам.
На предишното дело моя адвокат каза само "добър ден" и после "довиждане".
- plamen66
- Нов потребител
"Качеството" на свидетеля се определя от съдията по негово вътрешно убеждение. Оценката е комплексна и се формира от много обстоятелства.
Може да звучи тривиално,но връзката между клиент и адвокат е много важна, все пак той защитава Вашите инетереси. Сиреч, трябва да имате доверие помежду си.
Може да звучи тривиално,но връзката между клиент и адвокат е много важна, все пак той защитава Вашите инетереси. Сиреч, трябва да имате доверие помежду си.
- damme
- Младши потребител
Тъй ,първо има бюро за правна помощ , ако не можеш да си го позволиш.Второ кредитацията на свидетелските показания се извършва на базата на непосредственост при събирането им и по вътрешното убеждение на съда и винаги при възникнали противоречия при разпита по време на съдебното следствие, моше да поискаш прочитането на дадените в хода на досъдебното производство на осн.чл.281 по която си избереш от 5-те точки или да поискаш очна ставка
Трето за подобни писачи на жалби има един много сладък текст в НК, а именно чл.286 , който урежда точно заниманията им за срок от една до шест години
Трето за подобни писачи на жалби има един много сладък текст в НК, а именно чл.286 , който урежда точно заниманията им за срок от една до шест години
- sava
- Потребител
7 мнения
• Страница 1 от 1
|
|