начало

ВСС търси осем щата за административни съдии от прокуратурата ВСС търси осем щата за административни съдии от прокуратурата

Свидетелство за съдимост?

Дискусии и казуси в областта на: Наказателно право, Наказателен процес, Криминалистика, Съдебни експертизи
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Свидетелство за съдимост?

Мнениеот stojani » 22 Апр 2009, 11:45

Здравейте. Имам условна присъда по чл.354 а - 9 месеца с 3 години изпитателен срок, нямам други присъди. Наказанието ми изтича скоро, искам да си извадя свидетелство за съдимост за работа, но не съм наясно дали ще пише, че съм осъждан или след като ми е изтекло наказанието свидетелството ще е чисто.
stojani
Нов потребител

Re: Свидетелство за съдимост?

Мнениеот REVOLUTION » 22 Апр 2009, 11:49

Кое по точно Ви изтича-9 месечното наказание или 3 годишния изпитателен срок?Ще бъдете реабилитиран по право след изтичането на 3 год. изпитателен срок , ако не извършите по време на последния друго престъпление.До тогава в свидетелството ви за съдимост ще излиза -осъждан.
REVOLUTION
Активен потребител

Мнениеот stojani » 22 Апр 2009, 11:56

Изтича ми изпитателния срок след 5 дни, нямам никакви нарушения през целия период на наказанието.
stojani
Нов потребител

Мнениеот REVOLUTION » 22 Апр 2009, 12:01

Тогава ще е чисто!
REVOLUTION
Активен потребител

Мнениеот stojani » 22 Апр 2009, 12:03

Благодаря за отговора!
stojani
Нов потребител

Мнениеот sasho_3 » 06 Май 2009, 07:39

Имам 1 присъда от 6 месеца условно от 2000 год. по която бях реабилитиран по право(престъпление от общ характер не си спомням точния член от НК).
През 2006 имам 2ра присъда по чл216 ал 1 осъден на 10 месеца пробация.Пробацията завърши през декември 2006.Интересува ме имам ли право на 2ра реабилитация,след колко време и какво трябва да се направи от моя страна.Тъй като ще имам нужда от свидетелство за съдимост за чужбина дали там ще излиза че лицето е неосъждано ако имам право на реабилитация.Става въпрос за свидетелство за работа в чужбина и за имиграционна виза.
sasho_3
Нов потребител

Мнениеот marek972 » 06 Май 2009, 14:35

имаш право на много още реабилитации, но за тази специално ще трябва да почакаш до декември и тогава да действаш ...
marek972
Потребител

Мнениеот Гост. » 07 Май 2009, 02:08

:roll: Бате, нЕма да стане твоята работа... че и след декември не я виждам. Ще си излиза зацапано, заветното свидетелство... а за реабилитация по право лимита ти е изчерпан. :lol:
Трябва ти адвокат- на това имаш определено право... но след декември, колегата е прав.
Гост.
Старши потребител

Мнениеот zlatin2011 » 28 Фев 2011, 18:35

зрдавеи те на всички искам да попитам относно моя случеи. значи имах условна присуда 3 месеца и 3години изпитателен срог и относно моя вупрос ако си искарам свидетелство за садимост дали на него ще пише осуден или не . но само незнам по коя точка и по кои член и там другите алинеи заштото несум запознат с тях тази присуда е изтекла и затожа ви питам предварително ви благодаря на всички :wink: :wink: :wink: :wink: :wink: :wink: :) :)
zlatin2011
Нов потребител

Назад към Наказателно право