- Дата и час: 20 Ное 2024, 21:26 • Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]
Граждански иск за побой
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
|
|
32 мнения
• Страница 2 от 2 • 1, 2
Re: Граждански иск за побой
Здравейте!Имам подобен проблем,моля помогнете.Преди 6 месеца крадец нахлу у дома и обра сина ми ,който е с парализа и безпомощен.С помощта на сот го заловихме и от м. май той е следствен.Утре е първото дело на което трябва да предявим граждански иск за откраднатата сума.Според следователя достатъчно е да заявим това на съда.Така ли е или ни трябва адвокат?
- annima
- Младши потребител
annima написа:Здравейте!Имам подобен проблем,моля помогнете.Преди 6 месеца крадец нахлу у дома и обра сина ми ,който е с парализа и безпомощен.С помощта на сот го заловихме и от м. май той е следствен.Утре е първото дело на което трябва да предявим граждански иск за откраднатата сума.Според следователя достатъчно е да заявим това на съда.Така ли е или ни трябва адвокат?
Съжалявам за случилото се с Вас,но последния ден преди заседанието не се търси адвокат.Какво от това,че някой тук може да Ви каже,че е нужен?Кога и как ще се запознае с делото,за да подготви молбата?За препоръчване е,когато се ходи в съд.Това следователя не Ви ли обясни?Не е достатъчно да заявите това в съда,защото въпросът е всъщност кое трябва да се заяви в съда.Какво ще се заявява,от кого,срещу кого,за какво точно и т.н.
Може да се надявате на милостта на съдията.Но това,че Ваш близък е пострадал най-малко може да промени закона.Ако съдът прояви снизхождение,може и да приемат иска,но имате и противник.Той се защитава сигурно не самостоятелно.
Успех!
- svettoslav
- Активен потребител
Не е много ободряващо,но все пак благодаря.
- annima
- Младши потребител
След 2 дела ромът крадец,рецидивист,беше осъден на 6 години и да възстанови сумата,която взе.Синът ми вече не е така стресиран,чувства се отмъстен и защитен!Не искам да го разочаровам с истинската действителност.Циганинът ще обжалва.Сега вече се очаква може би да наема адвокат?Има ли нещо,което трябва да направя?Всъщност как си възстановяваме парите?Сигурно е нахално да питам,но инвалидните пенсии са много мижави,та затова.
- annima
- Младши потребител
Така,както пишете,не е коректно.Циганин,българин,турчин..Ще обжалва подсъдимия.Вярно е,че са по-гадни,,по принцип,но..
Дори да се потвърди присъдата,трудна работа да си вземете парите обратно при такива обстоятелства.Това съдиите го знаят и макар и да не е законно,компенсира се донякъде с по-сурово наказание.6г. не е малко,но може да искате и по-тежко наказание(тоест да обжалвате и Вие),ако синът Ви,респ. собственика на вещите,които да отнети,е билчастен обвинител по делото.
Дори да се потвърди присъдата,трудна работа да си вземете парите обратно при такива обстоятелства.Това съдиите го знаят и макар и да не е законно,компенсира се донякъде с по-сурово наказание.6г. не е малко,но може да искате и по-тежко наказание(тоест да обжалвате и Вие),ако синът Ви,респ. собственика на вещите,които да отнети,е билчастен обвинител по делото.
- svettoslav
- Активен потребител
То затова се ходи своевременно на адвокат. Можели сте да поискате да Ви обезщети неимуществените вреди, да се конституирате като частен обвинител, но сега...
Платежоспособноста на подсъдимия и възможноста да се намери някакво негово секвестируемо имущество е отделна тема, при така зададените параметри едва ли ще чуете нещо ободрително
Платежоспособноста на подсъдимия и възможноста да се намери някакво негово секвестируемо имущество е отделна тема, при така зададените параметри едва ли ще чуете нещо ободрително
- dimist
- Потребител
svettoslav не виждам нищо некоректно в определенията,които използвам за лицето,което взе парите за операция на сина ми!Относно присъдата ,този същия има 14 грабежа със средни и тежки телесни увреди.Ако беше пострадал ваш близък ,сигурна съм че нямаше да мислите така.6-месеца вече сина ми не може да остава сам,не спи по цели нощи,плащам на психиатър,на СОТ,но на чужд....
- annima
- Младши потребител
annima написа:svettoslav не виждам нищо некоректно в определенията,които използвам за лицето,което взе парите за операция на сина ми!Относно присъдата ,този същия има 14 грабежа със средни и тежки телесни увреди.Ако беше пострадал ваш близък ,сигурна съм че нямаше да мислите така.6-месеца вече сина ми не може да остава сам,не спи по цели нощи,плащам на психиатър,на СОТ,но на чужд....
Първо,това че не виждате нещо "некоректно" в определението "циганин",си е Ваше мнение.Вие не виждате-други виждат.
Който е извършил престъпление-следва да бъде наказан с присъда.Има ред за това.
А ако беше пострадал мой близък и ми е наистина много близък и не носех примерно наказателна отговорност,сигурно ако ми падне ще му отрежа празната тиква пред съдебната палата.Без значение дали е турчин,азербайджанец,булгаристанец,туркменистанец,киргизстанец,индианец или ЦИГАНИН. Ясно ?
Друго нещо да питате?
- svettoslav
- Активен потребител
stanislav :Този тон можете да държите на някой ваш близък!Ясно?Ако не се носи наказателна отговорност,всеки може да реже тикви.Мисля,че това е форум за компетентни съвети,а не упражнение за високомерие и обиди!
- annima
- Младши потребител
Когато не можеш да кажеш нещо умно,замълчи!Съжалявам,ако си от ромски произход,не искам да обидя всички от "боята".
- annima
- Младши потребител
А,бе циганска,циганска,ама хубава работа..както казва единствения българин от наща маалъ.Викат му бай Иван циганина...
П.П.Иначе тука установявам някакви липси,ама карай да върви.Той станислав е виновен,този мръсен циганин,тази черна мангасария,този черен кюмюр,не искам да го обидя,тъй като знам,че едната му баба е българка..
П.П. Сега по-сериозно-в казармата имахме едно цигане(от многото такива),мой набор и "старите" като ни юркаха(какви ли стари,на по 5-6 м. служба),някой от тях като му каже "Амокачи"!(Амокачи е бивш нигерийски национален футболист,черен като синявец,вкара ни гол на световното в САЩ през 94-та)
И той отговаря : "Аз,черен кир мазен........................"
Голям купон беше, и така си мо остана прякор-"Амокачи".И най-големия майтап-гаджето му беше българка,а той,черен,черен,по-черен и от кюмбето в караулното.. Матрос Ангелов беше иначе...
П.П.Иначе тука установявам някакви липси,ама карай да върви.Той станислав е виновен,този мръсен циганин,тази черна мангасария,този черен кюмюр,не искам да го обидя,тъй като знам,че едната му баба е българка..
П.П. Сега по-сериозно-в казармата имахме едно цигане(от многото такива),мой набор и "старите" като ни юркаха(какви ли стари,на по 5-6 м. служба),някой от тях като му каже "Амокачи"!(Амокачи е бивш нигерийски национален футболист,черен като синявец,вкара ни гол на световното в САЩ през 94-та)
И той отговаря : "Аз,черен кир мазен........................"
Голям купон беше, и така си мо остана прякор-"Амокачи".И най-големия майтап-гаджето му беше българка,а той,черен,черен,по-черен и от кюмбето в караулното.. Матрос Ангелов беше иначе...
- svettoslav
- Активен потребител
Добре. Според мен няма да има разпореждане за без движение и отстраняване на нередовности що се отнася до невнесена ДТ. В тази насока, в конкретиката на вашия казус, за мен няма спор- чл. 83, ал.1 т.4 ГПК.
Какво мислят по въпроса различните адвокати няма как да знам, но е похвално, че сте се обърнал за съдействие към такъв.
Не разчитайте на сума над 3-4000лв., преко сили.[/quote]
Здравейте отново,
Искам да Ви споделя какво постигнах по моя въпрос. Съдът удовлетвори полувината от размера на иска ми, като за леката телесна повреда ми отсъди някакви си 500 лв. а за средната повече, понеже според това което чух в съда средната телесна повреда поглъщала леката?! Това вярно ли е?
Аз реших да обжалвам след дълъг размисъл дали има смисъл, но го направих. Адвоката ми написа жалба, внесе я и сега аз получих разпореждане в което пише цитирам: "съдът констатира, че решението по делото не съдържа диспозитив касателно отхвърлената част от исковата претенция, а е налице така формираната воля в мотивите - фактическа грешка по смисъла на чл. 247 от ГКП" и че мога да представя отговор в едноседмичен срок. Какво означава това, че жалбата ми е отхвърлена, или друго?
Мога ли да разчитам, че на окръжен съд може да бъде променено нещо от сега отсъденото?
Трябвало ли е в жалбата да представим още факти и доказателства, за това че действително все още понасям последствия от преживяното, за да съм сигурен че ще го удовлетворят ако не в пълен размер, то поне в по справедлив?
И последен въпрос: Сумата на адвокатския хонорар влиза ли в размера на направените разноски по делото? Той пропорционален ли е съобразно удовлетворения размер на иска?
Благодаря Ви предварително!
Какво мислят по въпроса различните адвокати няма как да знам, но е похвално, че сте се обърнал за съдействие към такъв.
Не разчитайте на сума над 3-4000лв., преко сили.[/quote]
Здравейте отново,
Искам да Ви споделя какво постигнах по моя въпрос. Съдът удовлетвори полувината от размера на иска ми, като за леката телесна повреда ми отсъди някакви си 500 лв. а за средната повече, понеже според това което чух в съда средната телесна повреда поглъщала леката?! Това вярно ли е?
Аз реших да обжалвам след дълъг размисъл дали има смисъл, но го направих. Адвоката ми написа жалба, внесе я и сега аз получих разпореждане в което пише цитирам: "съдът констатира, че решението по делото не съдържа диспозитив касателно отхвърлената част от исковата претенция, а е налице така формираната воля в мотивите - фактическа грешка по смисъла на чл. 247 от ГКП" и че мога да представя отговор в едноседмичен срок. Какво означава това, че жалбата ми е отхвърлена, или друго?
Мога ли да разчитам, че на окръжен съд може да бъде променено нещо от сега отсъденото?
Трябвало ли е в жалбата да представим още факти и доказателства, за това че действително все още понасям последствия от преживяното, за да съм сигурен че ще го удовлетворят ако не в пълен размер, то поне в по справедлив?
И последен въпрос: Сумата на адвокатския хонорар влиза ли в размера на направените разноски по делото? Той пропорционален ли е съобразно удовлетворения размер на иска?
Благодаря Ви предварително!
- lexar_23
- Нов потребител
32 мнения
• Страница 2 от 2 • 1, 2
|
|