начало

ВСС търси осем щата за административни съдии от прокуратурата ВСС търси осем щата за административни съдии от прокуратурата

Обида във вестник

Дискусии и казуси в областта на: Наказателно право, Наказателен процес, Криминалистика, Съдебни експертизи
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Обида във вестник

Мнениеот teffika » 24 Фев 2011, 03:26

Нуждая се спешно от съвет как да постъпя и дали мога да заведа дело за обида.Ето накратко за какво става дума:
На 14.10.2010 г. бях осъдена по УБДХ без адвокат, без право на обжалване, без право да призова свидетели в своя защита и на всичкото отгоре без право да обжалвам наложената ми присъда!След два дена- на 16.09.2010 г. в местен вестник(този вестник е областен и с най-голям тираж) излиза статия, в която ме наричат циганка, публикуват трите ми имена,възрастта ми,както и възрастта на детето ми.Съобщават и името на населеното място в което живея, а също и името на близкото село, където живее майка ми и където редовно ходя -всяка седмица.По този начин всички чели тази статия могат да бъдат напълно сигурни, че става въпрос точно за мен и за никой друг!Наричат ме в заглавието на статията "циганка" и в самата статия "изпадналата в афект циганка"!!!Как смятате мога ли да осъдя журналиста за тези обидни и позорящи ме думи, мога ли да заведа дело и да спечеля?
teffika
Нов потребител

Re: Обида във вестник

Мнениеот nk7702n » 24 Фев 2011, 09:45

Съгласно чл. 146 и чл. 148 от НК - можете да водите наказателно дело от частен характер, остава Ви да отидете с екземпляр от печатното издание при някой колега адвокат, за да види доколко публикацията е унизителна за честта и достойнството Ви и евентуално очаквания резултат от едно такова дело.
nk7702n
Старши потребител

Мнениеот teffika » 24 Фев 2011, 22:48

! :!:
Последна промяна teffika на 01 Мар 2011, 18:46, променена общо 1 път
teffika
Нов потребител

Мнениеот Гост. » 24 Фев 2011, 23:11

:roll: Прочетох оригинала на статията.
С оглед изнесеното от вас, тук, голяма част от нея отговаря на истината, освен назоваването ви с "циганка"( трябва да призная, че се обърках- обидена сте, заради това назоваване, така щото останалата част от изнесеното в пресата ще се докаже лесно- УБДХ, фактическото съжителство, детенцето от него, статуса на биологичния баща, местоживеенето ви ...).

То, пътища има, ама не ви знам какво сте решила да правите.
За НЧХ почти ви изтича срока ( 09.2010г. - рано сте се сетила да се обидите, без да се засягате). Отговорността е лична, ерго- автора на статията е вашия човек.
За гражданско дело- възможности има, само че обезщетението няма да ви хареса по размер ( според мен). Тук ответниците може и да разширите.

И по ЗЗДискр. може да се мисли...
Гост.
Старши потребител

Мнениеот teffika » 24 Фев 2011, 23:21

:?:
Последна промяна teffika на 25 Фев 2011, 00:33, променена общо 1 път
teffika
Нов потребител

Мнениеот Гост. » 24 Фев 2011, 23:44

:roll: Това да затворят пеленачето в ареста е попресилено, ама нейсе.
Влачене, дърпане( сега се сещам за една тема кражбата на крем за 19 лв. е ли извинителна, когато си с дете на ръце :) ) и последиците с двата опита... не ви знам, но не ме разбрахте.

Кое по-точно в тази статия не отговаря на истината?
Кое ви обиди- индивидуализацията по начин, че да няма съмнение кой е автора на извършеното?- назоваването ви по начин неприемлив за вас или нещо друго?
Помислете за тези обстоятелства преди да инициирате съдебно дело сама.
Гост.
Старши потребител

Мнениеот teffika » 24 Фев 2011, 23:56

:o
Последна промяна teffika на 25 Фев 2011, 00:35, променена общо 1 път
teffika
Нов потребител

Мнениеот Гост. » 25 Фев 2011, 00:21

:roll: Четейки ви се люшнах в няколко емоционални състония, и въпреки, че наистина исках да ви напиша "искам", смятам за разумно да напусна.
Не реагирате адекватно, поради което съжалявам, че наруших тишината в темата ви.
Гост.
Старши потребител

Назад към Наказателно право