Нуждая се спешно от съвет как да постъпя и дали мога да заведа дело за обида.Ето накратко за какво става дума:
На 14.10.2010 г. бях осъдена по УБДХ без адвокат, без право на обжалване, без право да призова свидетели в своя защита и на всичкото отгоре без право да обжалвам наложената ми присъда!След два дена- на 16.09.2010 г. в местен вестник(този вестник е областен и с най-голям тираж) излиза статия, в която ме наричат циганка, публикуват трите ми имена,възрастта ми,както и възрастта на детето ми.Съобщават и името на населеното място в което живея, а също и името на близкото село, където живее майка ми и където редовно ходя -всяка седмица.По този начин всички чели тази статия могат да бъдат напълно сигурни, че става въпрос точно за мен и за никой друг!Наричат ме в заглавието на статията "циганка" и в самата статия "изпадналата в афект циганка"!!!Как смятате мога ли да осъдя журналиста за тези обидни и позорящи ме думи, мога ли да заведа дело и да спечеля?
- Дата и час: 20 Ное 2024, 21:39 • Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]
Обида във вестник
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
|
|
8 мнения
• Страница 1 от 1
Re: Обида във вестник
Съгласно чл. 146 и чл. 148 от НК - можете да водите наказателно дело от частен характер, остава Ви да отидете с екземпляр от печатното издание при някой колега адвокат, за да види доколко публикацията е унизителна за честта и достойнството Ви и евентуално очаквания резултат от едно такова дело.
- nk7702n
- Старши потребител
Прочетох оригинала на статията.
С оглед изнесеното от вас, тук, голяма част от нея отговаря на истината, освен назоваването ви с "циганка"( трябва да призная, че се обърках- обидена сте, заради това назоваване, така щото останалата част от изнесеното в пресата ще се докаже лесно- УБДХ, фактическото съжителство, детенцето от него, статуса на биологичния баща, местоживеенето ви ...).
То, пътища има, ама не ви знам какво сте решила да правите.
За НЧХ почти ви изтича срока ( 09.2010г. - рано сте се сетила да се обидите, без да се засягате). Отговорността е лична, ерго- автора на статията е вашия човек.
За гражданско дело- възможности има, само че обезщетението няма да ви хареса по размер ( според мен). Тук ответниците може и да разширите.
И по ЗЗДискр. може да се мисли...
С оглед изнесеното от вас, тук, голяма част от нея отговаря на истината, освен назоваването ви с "циганка"( трябва да призная, че се обърках- обидена сте, заради това назоваване, така щото останалата част от изнесеното в пресата ще се докаже лесно- УБДХ, фактическото съжителство, детенцето от него, статуса на биологичния баща, местоживеенето ви ...).
То, пътища има, ама не ви знам какво сте решила да правите.
За НЧХ почти ви изтича срока ( 09.2010г. - рано сте се сетила да се обидите, без да се засягате). Отговорността е лична, ерго- автора на статията е вашия човек.
За гражданско дело- възможности има, само че обезщетението няма да ви хареса по размер ( според мен). Тук ответниците може и да разширите.
И по ЗЗДискр. може да се мисли...
- Гост.
- Старши потребител
Последна промяна teffika на 25 Фев 2011, 00:33, променена общо 1 път
- teffika
- Нов потребител
Това да затворят пеленачето в ареста е попресилено, ама нейсе.
Влачене, дърпане( сега се сещам за една тема кражбата на крем за 19 лв. е ли извинителна, когато си с дете на ръце ) и последиците с двата опита... не ви знам, но не ме разбрахте.
Кое по-точно в тази статия не отговаря на истината?
Кое ви обиди- индивидуализацията по начин, че да няма съмнение кой е автора на извършеното?- назоваването ви по начин неприемлив за вас или нещо друго?
Помислете за тези обстоятелства преди да инициирате съдебно дело сама.
Влачене, дърпане( сега се сещам за една тема кражбата на крем за 19 лв. е ли извинителна, когато си с дете на ръце ) и последиците с двата опита... не ви знам, но не ме разбрахте.
Кое по-точно в тази статия не отговаря на истината?
Кое ви обиди- индивидуализацията по начин, че да няма съмнение кой е автора на извършеното?- назоваването ви по начин неприемлив за вас или нещо друго?
Помислете за тези обстоятелства преди да инициирате съдебно дело сама.
- Гост.
- Старши потребител
Последна промяна teffika на 25 Фев 2011, 00:35, променена общо 1 път
- teffika
- Нов потребител
Четейки ви се люшнах в няколко емоционални състония, и въпреки, че наистина исках да ви напиша "искам", смятам за разумно да напусна.
Не реагирате адекватно, поради което съжалявам, че наруших тишината в темата ви.
Не реагирате адекватно, поради което съжалявам, че наруших тишината в темата ви.
- Гост.
- Старши потребител
8 мнения
• Страница 1 от 1
|
|