начало

ВСС търси осем щата за административни съдии от прокуратурата ВСС търси осем щата за административни съдии от прокуратурата

1 месец да открия лицето което живее в САЩ

Дискусии и казуси в областта на: Наказателно право, Наказателен процес, Криминалистика, Съдебни експертизи
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

1 месец да открия лицето което живее в САЩ

Мнениеот sisi19 » 03 Фев 2011, 17:55

По образувано частно наказателно дело,направих искане на основание чл. 178 ал. 7 от НПК. Във връзка с това в с.з, съдът ми даде срок от 1 месец да открия лицето което живее в САЩ, и предоставя на съда адреса , чрез който подсъдимият да бъде призован.
Въпроса ми е - Как да открия актуалният адрес на това лице???
sisi19
Потребител

Re: Моля , за насока

Мнениеот ivan_lawyer » 03 Фев 2011, 18:15

С поръчка през министерство на външните работи, през посолството в САЩ, през тяхното правосъдно и по обратния ред.

Най-хитро е да посочите фиктивен адрес "Бейкър стрийт" 8009. За хазяйката мисис Томпсън.

По принцип ще се върне нещо, сгрешено, тогава може с ново удостоверение да се иска.
ivan_lawyer
Старши потребител

Re: 1 месец да открия лицето което живее в САЩ

Мнениеот kremen » 19 Фев 2011, 16:19

Да ли Съдът ще се втурне да призовава някой от САЩ?! На мен ми отказаха призоваване на свидетел от Полша, при това с точен адрес.
kremen
Младши потребител

Re: Моля , за насока

Мнениеот sisi19 » 20 Фев 2011, 15:14

ivan_lawyer написа:С поръчка през министерство на външните работи, през посолството в САЩ, през тяхното правосъдно и по обратния ред.

Най-хитро е да посочите фиктивен адрес "Бейкър стрийт" 8009. За хазяйката мисис Томпсън.

По принцип ще се върне нещо, сгрешено, тогава може с ново удостоверение да се иска.

Благодаря за отговора. Намерих в нета адреса на старият работодател на обвиняемия. Разговарях с него.Той не пожела да ми даде новият адрес, но обеща да предаде призовката.
Но понеже не съм запозната с тяхните закони, възможно ли е същият (старият работодател)да откаже да я получи?
sisi19
Потребител

Мнениеот amonev » 24 Фев 2011, 10:56

Няма нужда да сте запозната с тяхното законодателство, за да си отговорите на въпроса. Така си мисля поне аз. При факта, че е стар работодател, откъде той може да знае, камо ли да носи отговорност за предаване на призовка на лице, което незнае къде е и няма връзка вече с него?
amonev
Младши потребител

Мнениеот gala » 24 Фев 2011, 19:42

Ако искате да откриете някой в Америка влезте в Гоогле./омразна ми от кирилица/.
Има бутон "търсене на хора" с/у 15$ или 20$ може да намерите който си поискате ако имате 3те имена. сащо така има и телефон 411 или 144 едно от двете и по имената и щата в който се намира лицето ще ви кажат телефон.
ДМВ местния орган за "всичко" сащо има инфо но там ще ви е нужно официално документче за да ви издадат инфо.
Успех.
gala
Нов потребител

Назад към Наказателно право