Привет на всички!
Ето, че отново се наложи да питам вас! Изчетох почти всичко, което сте писали тук преди това за тази тема, но определено много неща не ми станаха ясни! Моля да ми разясните! На 14.02.2010 съм снимана на камера в с.Подслон с превишена скорост – 94 км/ч. Днес на 23.02.2011 ми връчиха акта, като сега ще чакам наказателното постановление. По думите на полицая, мога да обжалвам, заради давността, която по закон е точно една година, а при мен е вече 10 дена над тази година. Въпроса ми към вас е: това така ли е, ако да - какво трябва да пиша в тази жалба, къде трябва да я занеса ....и всичко, което свързано с това, а пък не съм се сетила да попитам? Моля да ми разясните на разбираем за мен език, като се има предвид, че съм блондинка!
- Дата и час: 20 Ное 2024, 21:24 • Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]
питане за подписан акт и чакащо нак. постановление
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
|
|
4 мнения
• Страница 1 от 1
Re: питане за подписан акт и чакащо нак. постановление
Първо си погледнете датата на съставяне на АУАН и едва след това - чл. 34 ЗАНН( давността) и после за възражението - чл. 44, ал.1 пак ЗАНН.
Жалбата я депозирате пред Началника на съответното РУ " Полиция" по местоизвършване на нарушението ( препис и за вас ).
Обикновено не ги взимат предвид възраженията, та се гответе за съдебно дело.
Жалбата я депозирате пред Началника на съответното РУ " Полиция" по местоизвършване на нарушението ( препис и за вас ).
Обикновено не ги взимат предвид възраженията, та се гответе за съдебно дело.
- Гост.
- Старши потребител
Почти нищо не разбрах от всички тия съкращения, членове и алинеи! Пак ще обясня: снимката ми е направена на 14.02.2010. На 11.08.2010 съм подписала декларация пред кварталния полицай, че признавам, че аз съм шофирала въпросната кола на това място в този час от снимката. Призовка не съм получава, нито съм подписвала такава, за да ми връчат акта за нарушението, с което сега мога да шофирам един месец. Днес на 23.02.2011 подписах акта, който ми връчиха. Днес не съм имала възражения по акта. Но разбрах, че имам право да пусна жалба или възражение (не знам как точно се формулира това), след като ми пристигне наказателното постановление, защото е минало повече от една година от нарушението до връчването на акта. Дано този път да съм ви попитала правилна, а пък още по-силно се надявам да разбера следващия ви отговор, за който ви благодаря предварително!
- lilibg66
- Младши потребител
След няколко пъти внимателно прочитане на вашия отговор и след обстойно разглеждане на подписания от мен днес акт установих, че датата на написването на самия акт е 20.01.2011, което е вече под една календарна година. За мое голямо съжаление, явно няма да мога да се измъкна от въпросното наказание!
- lilibg66
- Младши потребител
4 мнения
• Страница 1 от 1
|
|