начало

Марин Маринов е избран за председател на апелативния съд във Варна Марин Маринов е избран за председател на апелативния съд във Варна

До кого да адресирам жалба срещу призовкар

Дискусии на тема съдебната власт в България

До кого да адресирам жалба срещу призовкар

Мнениеот Mb}|{bT » 10 Авг 2002, 23:53

Накратко: една призовкарка забави с 9 месеца(!!!) връчването на всички документи по едно дело. И това не е за пръв път. Искам да напиша жалба срещу нея, но така и не успях да открия как в крайна сметка се нарича длъжността й, и кой точно й е работодателят, а в конкретния случай до кого трябва да бъде адресирана жалбата ми. Друго което ме интересува е в кой нормативен акт е уреден режимът на призовкарите, техните права и задължения (за двата текста в ГПК естествено зная - ще съм ви благодарен ако ми кажете къде е детайлизирана уредбата). Благодаря предварително.
Mb}|{bT

Re: До кого да адресирам жалба срещу призовкар

Мнениеот Bian » 14 Авг 2002, 17:04

Адресирайте жалбата до съдията по делото /председателя на състава/, който може да наложи глоба на призовкаря -чл.74 от ГПК, а също копие от жалбата изпратете и до председателя на съответния съд , който като работодател може да реализира дисциплинарната отговорност на служителя . Съгласно чл. 2, ал.2 от Наредба №28 от 20.03.1995г. за функциите на служителите в помощните звена и канцелариите на районните, окръжните и апелативните съдилища председателите на съдилищата назначават съдебните служители в тях.
Съгласно чл.119 от Наредбата наименованието на длъжността е "разносвач на призовки и съдебни книжа /призокар/", като се посочват и функциите на този служител.
Bian

Назад към Съдебна власт