начало

Марин Маринов е избран за председател на апелативния съд във Варна Марин Маринов е избран за председател на апелативния съд във Варна

СЪДЕБНИ ЗАСЕДАТЕЛИ

Дискусии на тема съдебната власт в България

СЪДЕБНИ ЗАСЕДАТЕЛИ

Мнениеот marter » 23 Юли 2007, 08:55

До колкото ми е звестно възнаграждението на съдебните заседатели се изплаща от бюджета на съдебната система в размер 22% от 50% от...за съдебно заседание. Колко е за Софийски градски съд? Колеги, имате ли някаква информация, относно съдебните заседатели (извън НРВПО; КТ; Н№ 27 за СЗ и др.). Избират се по предложение на ОС; полагат клетва; мандатът им е 5 години; полага им се отпуск по КТ за времето на заседанията;участват с право на глас в СЗ... Но нещо повече знаете ли? :oops:
И АЗ СЪМ ЧОВЕК! (Т. ДЕСКОВА)
marter
Потребител

Мнениеот barri » 02 Авг 2007, 10:07

250 желаещи да работят като съдебни заседатели към Софийския градски съд търси столична община. Конкурсът вече е обявен, като гражданите трябва да подадат документи най-късно до 31 май в деловодството на общината. Задължително изискване е кандидатите да не са осъждани. Те трябва да представят автобиография и документ за завършено образование.
По закон съдебните заседатели участват само в първоинстанционни наказателни дела. Те се назначават с мандат от 5 г., а дневните им възнаграждения възлизат на 1/22 от 50% от основната заплата на районен или окръжен съдия. В конкурса ще бъдат подбрани и 50 резерви, списъкът трябва да е готов до 11 юни.
barri
Потребител

Мнениеот fixxxer » 02 Авг 2007, 12:19

бари - дай линк за обяват бре! дай повече подробности - срокове и т. н. 8)
fixxxer
Потребител

Назад към Съдебна власт