начало

13 съдии са повишени в Гражданската колегия на ВКС 13 съдии са повишени в Гражданската колегия на ВКС

Конкурс за младши съдии и младши прокурори 2015

Дискусионен форум, посветен на конкурсите за магистрати

Re: Конкурс за младши съдии и младши прокурори 2015

Мнениеот ani_2607 » 21 Апр 2015, 20:33

enter написа:
ani_2607 написа:Тодор Караиванов и всички като никога не трябва да бъдат допускани на конкурсни изпити за магистрати! Тоя екземпляр възможно най - скоро да бъде отстранен от длъжността, която заема в СГС! БЕЗСРАМНИК!!! Сега кой ще ми плати разходите за пътуването от Варна до София? И на кого да оставя отново девет месечния си син докато аз съм на изпит? И кой ще ми плати отново хотела? И кой ще ми върне изгубеното време? А безсъните нощи четене? През деня гледам детето си, а през ноща се подготвям за изпита и ходя от четири месеца като зомби? На края да се появи съдебния помощник от СГС Тодор Караиванов - ПРЕПИСВАЧА! Тоя колеги трябва направо да го линчуваме :evil:

Много ясно сте си описала възмущението, което е напълно основателно. Хайде-това което сте написала-едно към едно-същия текст го пратете до ВСС, и до председателя на СГС.

Ще го изпратя разбира се ! Когато видя резултата за отмяна на конкурса ще го изпратя и на медийте! Нека се даде гласност и цяла България да разбере какво се случва! Не само СГС, Сотир Цацаров и ВСС! Нека възможно най - голям кръг от хора да узнае за случващото се и за начина, по който се подиграват с нас и с труда ни!
ani_2607
Младши потребител

Мнениеот lexitlikeitshot » 21 Апр 2015, 20:35

u3mamhukaa написа:Ей за интелигентни хора сте много прости. Следващия конкурс пак ще е толкова прозрачен , сега поне тия боклуци са хванати и ще пропуснат , тоест ще има повече места реално , защото предварително раздадените се освобождават . Сетихте ли се или ще има "Селска чест" от Маскани

Не знаеш освен отстранените юнаци колко още са имало достъп до казусите, които на устния изпит ще ги изпитват подчинени на родителите им. При нов писмен изпит без изтичане на казусите ще играем за всичките обявени места, защото хората, които не могат да научат 10 казуса, няма изобщо да стигнат до устен изпит.
lexitlikeitshot
Младши потребител

Мнениеот u3mamhukaa » 21 Апр 2015, 20:46

Няма да са толкова много
Като ти изтресат един процесуален казус , както казва колегата ще си блъскаш кратуната , и ти и всички възмутени и огорчени.
Много сте зле бе хора , казвам ви честно , по далеч от носа и учебника не може да фърлите , сами си го зачуквате.
Най-доброто отмъщение е да живееш щастливо
Аватар
u3mamhukaa
Потребител

Мнениеот lexitlikeitshot » 21 Апр 2015, 20:49

Конкурсната процедура е опорочена. Оттук нататък всички евентуални неудобства свързани с провеждането на писмения изпит отново или с ходенето до София за някои колеги са неприятни наистина, но ирелевантни.
lexitlikeitshot
Младши потребител

Мнениеот kenjin » 21 Апр 2015, 20:56

u3mamhukaa написа:Няма да са толкова много
Като ти изтресат един процесуален казус , както казва колегата ще си блъскаш кратуната , и ти и всички възмутени и огорчени.
Много сте зле бе хора , казвам ви честно , по далеч от носа и учебника не може да фърлите , сами си го зачуквате.

Ми седни научи процеса бе тва ли ти е проблема, вместо да се радваш че ти се дава равен шанс с останалите ти си седнал да ми се вайкаш като някоя недоучила ученичка преди класно. Айде малко по мъжката и горе главата!
kenjin
Потребител

Мнениеот miko_pk » 21 Апр 2015, 21:01

Хора, имаше дискусия дали и как престъпленията в реална съвкупност са маловажен случай! Дайте да не си показваме рогата и да викаме, кой какво и как трябва да доучва! Трудно ще се падне по-благоприятен казус от Баба Радка Радева!
miko_pk
Потребител

Мнениеот peacemakerbgg » 21 Апр 2015, 21:06

Ако решат да отменят писмения изпит за кога най скоро ще може да се насрочи нов ?
peacemakerbgg
Младши потребител

Мнениеот iurist_s_napyni » 21 Апр 2015, 21:08

Абе колеги, айде стига с благоприятния казус! Като идете да го работите това с оценките си от благоприятния казус и ви хвърлят да решавате неблагоприятен какво ще правите? Ще кажете на административния си ръководител, че това е процесуален и неблагоприятен казус и не можете да кумулирате присъдите, щото това е процесуално ли???? Айде малко по-сериозно! Който е чел задълбочено и претендира за каквото и да е, е редно да не се плаши от процесуален, лек тежък и всякакъв такъв казус!
iurist_s_napyni
Младши потребител

Мнениеот bananarama » 21 Апр 2015, 21:08

На протест врещу отвратителния начин, по който системата се възпроизвежда! Богоизбраните деца на умните си родители, които по случайност са магистрати или действащи прокурори, по съвсем обективни критерии влизат на първо място в т.нар.съдебна власт.
Колеги, как се отнасяте към идеята да подготвим един колективен протест и да информираме Европейската комисия относно начина на рекрутиране на магистрати? Онези от Правосъдие и Вътрешен ред ще ни се зарадват, а белким и нещо се промени, защото това е толкова мерзко!
Последна промяна bananarama на 21 Апр 2015, 21:22, променена общо 1 път
bananarama
Младши потребител

Мнениеот kenjin » 21 Апр 2015, 21:21

miko_pk написа:Хора, имаше дискусия дали и как престъпленията в реална съвкупност са маловажен случай! Дайте да не си показваме рогата и да викаме, кой какво и как трябва да доучва! Трудно ще се падне по-благоприятен казус от Баба Радка Радева!

Няма какво да дискутираме, всеки си е проверил за себе си. Отвори Гергинов или Стойнов да прочетеш за маловажния случай. Само факта на две престъпления извършени в непродължителен период от време и без ОО последици и други характеризиращи деянието и дееца не могат да обособят приложението на основен състав. В случая ако и двете са по основния състав, по 23 се налага най-тежкото а по 24 се увеличава и какво става човека може 4 години да лежи в затвора за 300 лева. В другия случай пък ако ще се слиза под минимума, значи по благоприятно би било да го съдят по маловажните състави. С колкото и юриста да съм дискутирал всеки казва че е маловажен случай.
kenjin
Потребител

Мнениеот miko_pk » 21 Апр 2015, 21:32

Жалко,че няма да разберем!
miko_pk
Потребител

Мнениеот peacemakerbgg » 21 Апр 2015, 21:33

Най добре някой да се свърже с Тодор Караиванов да даде отговорите за да разберем дали е маловажен случай :D
peacemakerbgg
Младши потребител

Мнениеот kenjin » 21 Апр 2015, 21:37

pati2 явно му е приятел той да го пита и да публикува верните отговори :)
kenjin
Потребител

Мнениеот crossbike » 21 Апр 2015, 21:48

Аз да в кажа, от мен да го знаете: Само веднъж ходих на такъв конкурс и реших - НИКОГА ПОВЕЧЕ НЯМА ДА ЛЕГИТИМИРАМ ПОДОБНО ТРЕТОРАЗРЕДНО ТЕАТРО!!!
crossbike
Потребител

Мнениеот u3mamhukaa » 21 Апр 2015, 21:50

Кенджин да ти кажа , каквото и да ми хвърлят да решавам , по добре ще се справя от тия дето са влезли с предварително решени казуси.

P.S. Видях поста на Кросбайк - сега им се прецака театрото ама лиховете тука не могат да схванат тънкия момент.
Едно овчарско куче кара цялото стадо. Вместо да си затраят .... те искат нов конкурс , та да може тия дето ги гепиха да да си научат казусите на спокойствие - не е лесно да си прост казваше един познат
Най-доброто отмъщение е да живееш щастливо
Аватар
u3mamhukaa
Потребител

Мнениеот lexitlikeitshot » 21 Апр 2015, 22:08

Някои колеги не разбират, че въпросът е принципен. Ако този конкурс се размине така, това означава за пореден път приемане на злоупотребите. В разгара на дебатите за промени в съдебната система има шанс да се промени качествено конкурсната процедура към по-безпристрастен модел. И някои хора не искат, защото един бил хванат вече.
Да се набутаме по някакъв начин в една система, а там вече да си траем, това ли е целта? Още миши магистрати? Късогледството на някои хора не спира да ме учудва.
lexitlikeitshot
Младши потребител

Мнениеот anita_mil » 21 Апр 2015, 22:13

Здравейте,все още съм студентка по право 4ти курс, (извинявам се за въпроса, сигурна съм,че някои от вас може да реагират негативно на въпроса ми), но ми се иска да Ви попитам, като по запознати с темата.Доста колеги от университета ми казват, че за да имаш право да кандидатстваш (да се явиш на конкурс) за младши съдия или прокурор, дипломата ти за завършена специалност по право не трябва да е под 4.50. Това вярно ли е ?
Четох в ЗСВ, че изискването за допускане до устен изпит е ако изкараш на писмения изпит 4.50, а не успеха от дипломата да ти е 4.50.
Ако може някои да ми отговори ще съм много благодарна.
anita_mil
Младши потребител

Мнениеот taipan » 21 Апр 2015, 22:30

u3mamhukaa написа:Няма да са толкова много

:mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
млади, зелени, мечтатели. горкичките идеалисти! ппхахахахаха
taipan
Потребител

Мнениеот peacemakerbgg » 21 Апр 2015, 22:43

4.5 като оценка искат да имаш от казуса който е даден на самия конкурс за прокурори за да те допуснат до устен изпит на същия. А вече сборната оценка от държавните се взема предвид само когато имаш с друг кандидат еднакъв резултат от сборната оценка на писмения и устния изпит.
peacemakerbgg
Младши потребител

Мнениеот miko_pk » 21 Апр 2015, 22:50

На днешно време е по-добре да си дърт и червен,отколкото млад и зелен!!!
miko_pk
Потребител

ПредишнаСледваща

Назад към Конкурси, изпити